Tudomány, hírek, Semmelweis Egyetem > Magasság

Összesen hat gén határozza meg, hogy valaki rosszul lesz-e a szédítő magasságban. Mivel ez egy teszttel 95 százalékos valószínűséggel kimutatható, a hadsereg is hasznát vehetné, hogy a megfelelő embereket küldje ilyen típusú bevetésekre.

A magasabb, súlyosabb nők hajlamosabbak a petefészekrákra, mint alacsonyabb és vékonyabb társaik – derült ki egy friss kutatásból.

A gyógyszer segítségével teherbe eső nők esetében úgy tűnik, hogy valóban a gyermek pár centiméterrel alacsonyabb magasságával kell számolni.

Gert Stulp, a hollandiai Groningen Egyetem tudósa munkatársaival annak járt utána, hogy milyen evolúciós harc áll annak hátterében, hogy generációkon át a férfiak és nők magassága folyton-folyvást változik, mely során hol a magasak, hol az alacsonyabbak kerülnek többségbe. 

Gyakran találkozni olyan szülőkkel, akik a gyermekük alacsony testmagassága miatt aggódnak. Ez leginkább akkor kezd aggasztó lenni (még a gyerekek számára is), amikor a tornasorban a sor végére kell állnia. Ezeknek a gyerekeknek a nagy része valójában nem is kórosan alacsony, annak ellenére, hogy az adott osztályban a legkisebb.